Bewegen van jong tot oud, persoonlijk en vertrouwd

Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen of geriatrie fysiotherapie richt zich op kwetsbare mensen met een hoge biologische leeftijd of mensen die door diverse aandoeningen (denk aan Parkinson of een CVA) al op jonge leeftijd ouderdomsklachten vertonen.

Men zegt vaak “Ouderdom komt met gebreken” en op het moment dat deze “gebreken” het dagelijks bewegen gaan beïnvloeden kan dit erg vervelend zijn. Het lopen gaat moeizamer, u komt minder vaak buiten, er treedt angst op om te vallen. Toch wilt u wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen en zelfredzaam zijn. Op zo’n moment kan het raadzaam zijn om de professionele hulp in te schakelen van een geriatrie fysiotherapeut om te kijken of de zelfredzaamheid verhoogt kan worden.

Behandeling:

Aan het begin van de behandeling vindt er een intakegesprek plaats om inzicht te krijgen in de bestaande problematiek en om de wensen van de cliënt in kaart te brengen. Er wordt indien nodig lichamelijk onderzoek gedaan (bijvoorbeeld het meten van de spierkracht of de balans) en daarna wordt er in samenspraak met de cliënt een behandelplan opgesteld. Vaak bestaat dit uit een gericht oefenprogramma om de spierkracht en balans te verbeteren.

Laatste nieuws

Fysiotherapeuten slaan alarm om houding van tieners

Fysiotherapeuten slaan alarm om houding van tieners

lees hier een artikel hierover

 

ยป lees meer

Praktijk voor fysiotherapie Dunantstraat:  
Dunantstraat 613  •  2713 TA Zoetermeer  •  T 079-3167055

© 2016 Fysiodunant | Realisatie: Graficin.nl