Bewegen van jong tot oud, persoonlijk en vertrouwd

Wilma Verburg

ma-di-wo-vr

Sonja de Brabander

di-do

AGB-code

  • Wilma: 90023110
  • Sonja:  90101027

Medewerkers/ Beroepsvereniging

Wilma: De missie van de Manuele Therapie E.S. is om voor iedereen die (langdurige) klachten heeft aan zijn bewegingsapparaat een behandeling op maat te leveren op individuele basis. Deze missie wordt al meer dan 40 jaar uitgedragen door de oudste Vereniging voor Manuele Therapie in Nederland, de Vereniging voor Manueel Therapeuten (VMT). Kwaliteit staat hierbij op de eerste plaats, waarbij service op maat van groot belang is. Op tijd werken, aandacht en empathie voor het probleem van de patiënt zijn kernpunten in het patiëntencontact. Daarnaast houd ik via bijscholing en training mijn kennis en vaardigheden up-to-date. De eisen voor certificering voor het dragen van het E.S. logo van de VMT zijn hoog. Visitatie, toetsing en nascholing door de beroepsvereniging borgen de interne en externe kwaliteit van dit vak.

Sonja: Ik heb in 2004 mijn fysiotherapie opleiding in Rotterdam voltooid. Hierna ben ik gaan werken in een particuliere praktijk voor fysiotherapie. Terwijl de ervaring in het werkveld groeide begon ik te beseffen dat de manier van kijken naar een klacht door de bril van de fysiotherapeut steeds minder bij mij begon te passen; Je kan het lichaam niet opdelen in gewrichten, een lichaam is meer dan de som der delen. Zoekende naar een juiste manier van behandelen kwam ik uiteindelijk terecht bij de opleiding Manuele Therapie Utrecht, waar ik in 2012 ben gestart met de opleiding tot Manueel Therapeut E.S. Na het afronden van de opleiding in 2014 ben ik gaan werken als Manueel Therapeut E.S. 
Het lichaam als geheel zien is in mijn ogen de enige juiste manier van behandelen. Betrek je niet het hele lichaam in het herstelproces dan is dat een gemiste kans. Het is fascinerend om te zien wat er door een totaalbehandeling allemaal in werking kan worden gezet. Je geeft het lichaam tijdens de behandelingen een zetje in de goede richting, geeft beweging /sturing terug die het is verloren en het herstellende vermogen van het lichaam gaat hiermee aan de slag. Je moet mensen behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, met deze manier van behandelen sta ik daar voor de volle 100% achter.
 

Patiëntenvereniging Manuele Therapie E.S.

Manuele Therapie Praktijk:  
Dunantstraat 609  •  2713 TA Zoetermeer • T 079-3160777
 

© 2016 Fysiodunant | Realisatie: Graficin.nl