Bewegen van jong tot oud, persoonlijk en vertrouwd

Meer info

De oorzaak van veel (eenzijdige) blessures van bv. knie of onderrug vinden hun oorzaak in het niet goed functioneren van de bewegingskoppelingen. Je kan je voorstellen dat als je niet de juiste bewegingen (kan) maken, het lichaam een ‘andere  weg’ zal zoeken, compenseren. Deze compensaties kunnen tot blessures leiden. Zo kan die blessure van jaren geleden ineens de oorzaak zijn van klachten.

De Manuele Therapie E.S.®  grijpt aan op deze vorm-functie relatie door de functie te analyseren en te verbeteren. Hierbij maakt het gebruik van een unieke wijze van bewegingsanalyse en behandelen waarin niet de pijnlocatie maar het bewegingsapparaat als geheel centraal staat.

Elke klacht geeft problemen op een specifieke locatie in het lichaam, maar ook in de aanpassingen die het lichaam in reactie hierop maakt. Deze compensaties kunnen problemen op zichzelf gaan vormen. Het alleen richten op de pijnlocatie is dan niet voldoende.
Door de individualiteit in bewegen van een persoon in kaart te brengen aan de hand van gestandaardiseerde metingen is het mogelijk een behandeling aan te bieden die uniek is en speciaal op maat voor elke patiënt. In deze analyse wordt voor elk gewricht van het lichaam bepaald in welke driedimensionale richting deze bewogen moet worden om de functie en de vorm weer bij elkaar te laten passen. Dit worden gewrichtssturingen genoemd. Dit gaat zo zacht dat het altijd binnen de grens van het gewricht blijft. De fysiologische eindgrenzen van de gewrichten worden niet overschreden. Dit in tegenstelling tot andere manipulatieve technieken waarbij juist door deze eindgrens wordt heen bewogen om de mobiliteit te vergroten.

Deze vorm van manuele therapie is door zijn methodiek zeer geschikt voor het behandelen van ingewikkelde en meervoudige klachten, de behandeling doet geen pijn en er zijn geen harde of snelle kraaktechnieken. Er wordt zo zacht gewerkt dat er vrijwel geen risico bestaat op beschadiging van weefsels. De methode wordt de 'eggshell methode' (E.S.®)genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling. Toch geeft de behandeling direct merkbare verbetering en zijn er slechts enkele behandelingen nodig om tot een aanvaardbare, langdurige klachtenvermindering te komen. De Manueel Therapie E.S. is daarmee de meest zachte en daarmee een uiterst veilige wijze van behandelen die zeer geschikt is voor allerlei klachten aan het bewegingsapparaat, ook al zijn er ernstige afwijkingen of pathologie gediagnosticeerd. Ook is de therapie geheel gebaseerd op de snelheid waarmee het bindweefsel kan herstellen. Er wordt niet binnen 2 weken opnieuw behandeld. Dit geeft een duidelijk behandelbeleid waarin het tempo van de patiënt en niet de agenda van de therapeut bepalend is voor de frequentie van de behandelingen. Het bindweefsel verwerkt de input die het tijdens behandelingen krijgt in een nieuwe functie.
De behandelingstijd  is één uur,  hierdoor zijn de sessies vrij intensief maar doeltreffend. Het is door de lage frequentie eenvoudig om afspraken te plannen.

Kortom: een efficiënte en eerlijke behandelmethode waar maatwerk geleverd wordt, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Manuele Therapie Praktijk:  
Dunantstraat 609  •  2713 TA Zoetermeer • T 079-3160777
 

© 2016 Fysiodunant | Realisatie: Graficin.nl