Bewegen van jong tot oud, persoonlijk en vertrouwd

Manuele therapie E.S.®

Corona-virus
Manuele therapiepraktijk E.S. blijft vooralsnog geopend. De reden waarom wij nog geopend zijn, volgt uit een overleg van onze beroepsgroep met het RIVM: Het RIVM bevestigt dat wij een vitale functie hebben als beroepsgroep in de gezondheidszorg. Naast huisartsen en specialisten zorgen wij ervoor dat vele mensen kunnen blijven functioneren en zo ontlasten wij de 1e en 2e lijn. Patiënten met klachten van het bewegingsapparaat zouden huisartsenpraktijken of eerste hulp posten niet extra mogen belasten in deze tijd. 


Wat betekent dit voor het eventuele bezoek wat u gepland heeft aan onze praktijk?

U kunt van onze therapeuten verwachten:
– dat we thuis blijven als we ons niet goed voelen, hoesten, niezen, keelpijn of koorts hebben. De therapeuten die werken, voelen zich fit.
– dat we u geen hand geven.
– dat we onze handen wassen voor en na iedere behandeling en onze handen afdrogen met papieren handdoekjes.
– dat we de behandelbank en apparatuur na iedere behandeling goed schoon maken.
– dat we overgaan op een telefonische/video behandeling als dit gewenst en mogelijk is.

Wat verwachten wij van u:
– dat u afbelt als u verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft.
– dat u twee handdoeken meeneemt. Eén grote en een kleine handdoek.
– dat u bij binnenkomst indien mogelijk uw handen wast en droogt met uw eigen (kleine) handdoek.
– dat u uw grote handdoek op de behandelbank legt ter vervanging van het hoeslaken.
– dat u niet te vroeg naar de praktijk komt, om zo het aantal mensen in de wachtruimte te verkleinen.
– dat u begrip heeft voor eventuele annuleringen, verplaatsingen en/of overname van behandelingen in verband met gezondheidsklachten van uw eigen therapeut.

We houden de berichtgeving via het RIVM goed in de gaten en passen ons met de dag daar op aan.

 

Manuele therapie E.S. (Egg Shell) is een manuele therapievorm zonder manipulatietechnieken. Geschikt voor jong tot oud. Manuele therapie E.S. is geschikt voor klachten die al lang bestaan en verspringend lijken te zijn en kan bij hardnekkige klachten uitkomst bieden. Deze vorm van manuele therapie is ook bekend als de methode 'School voor Manuele Therapie Utrecht' of als Systeem van der Bijl, naar de grondlegger.

Behandelwijze Manuele therapie E.S.®

Manuele Therapie E.S.® is een prachtige wijze van behandelen om langer bestaande klachten aan te pakken. Elke persoon is uniek. De voorkeursbewegingen ontwikkelen zich tijdens het leven van een mens voortdurend. Het menselijk lichaam is dynamisch en veranderlijk. Geen dag is het lichaam exact hetzelfde. Of je nu voetbalt, wandelt of hardloopt, je rug beweegt nooit alleen! Met bijvoorbeeld een pijnlijke schouder ga je anders hardlopen en kan je een knieprobleem ontwikkelen. Het lichaam zoekt een 'andere weg'; compenseren. De oplossing zit dan niet in het veranderen van je looppatroon maar in het behandelen van je schouder. Met andere woorden: bij een blessure met een ‘afwijkend’ beweegpatroon van de rug is het altijd de vraag ‘is dit de oorzaak of het gevolg wat we zien?’.

Meer informatie over Manuele therapie E.S.

In hetzelfde praktijkgebouw wordt ook manuele therapie SOMT toegepast: deze methode is geschikt voor meer acute pijnklachten van gewrichten of rug. Deze vorm is een specialisatie, behorend bij de fysiotherapie. Klik hier voor meer informatie manuele therapie SOMT.

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina op:

Wist u dat:

Waarom zitten het nieuwe roken is:

lees hier een artikel hierover  

 

Manuele Therapie Praktijk:  
Dunantstraat 609  •  2713 TA Zoetermeer • T 079-3160777
 

© 2016 Fysiodunant | Realisatie: Graficin.nl